Glasvezel in Dirksland

Alweer de volgende update over de campagne. Langzaamaan begint het buiten op te knappen, wellicht tijd voor een mooie wandeling en glasvezelgesprekken. Geniet van komend weekend! Qua aanmeldingen kunnen we op dit moment stellen dat het al de goede kant opgaat! Er werd door verschillende bewoners gevraagd naar wat afbeeldingen die we zouden kunnen delen. In deze mail verschillende voorbeelden hiervan. Laten we zo samen zorgen dat de campagne goed onder de aandacht komt.

 Lokale posters – bestellen bij Marijn

In de vorige campagne zijn een aantal lokale posters gemaakt. Hiermee hopen we dat er nog meer over glasvezel gesproken gaat worden.
Wil je ook zo’n poster ontvangen voor achter de ramen of wellicht om op te hangen bij een winkel, buurthuis, kerk of vereniging? Doe ons een berichtje en Marijn komt ze bij je bezorgen!
Er zijn zeven verschillende varianten beschikbaar. Nu het mooier weer wordt, is dit ideaal om tegen te komen. Ook stuur ik ze in de bijlage mee om zo nu en dan een online te kunnen zetten.

 Avond bijpraten op 7 juni

Noteer 7 juni alvast in jullie agenda vanaf 19.30 uur. Deze avond willen we jullie bijpraten over de  voortgang van de campagne en welke acties verder komen. Graag zien we zoveel mogelijk van jullie, om een succes ervan te maken zodat er ook glasvezel komt in Dirksland, Herkingen en Melissant!

 Ambassadeursmap

Vaak worden er vragen gesteld waar je wellicht geen antwoord op weet, of soms wat extra informatie achter de hand fijn. Daarom hebben we veel informatie al samengevat in een ‘ambassadeursmap’. Hierin kun je het een en ander teruglezen over de voordelen van glasvezel, de aanbieders, de campagne en veelgestelde vragen. Aangezien het te groot is om als bijlage mee te sturen, kun je deze downloaden via deze link van WeTransfer.

 Afbeelding en GIF’je op te delen:
In de bijlage hebben we weer een afbeelding en een GIF’je om te delen. Als de zichtbaarheid van de campagne groter is, is deze ook succesvoller. Daarom zou het fijn zijn als je mee wilt helpen deze te delen. Dat kan door erover te praten, berichten te delen in app-groepen of online. Alle beetjes helpen 😊.

Voorbeeldtekst:
De deadline om je aan te melden voor glasvezel 14 juli. Als 35% van de inwoners van Dirksland, Herkingen en Melissant zich dan heeft aangemeld wordt er glasvezel aangelegd. Heb jij je al aangemeld? Zo niet, dan kan dat via http://gavoorglasvezel.nl/gebieden/goeree-overflakkee-dirksland-herkingen-melissant/

 

Rubriek in Flakkee Nieuws – Flakkee Verbonden
Onlangs stond op Flakkeenieuws.nl een interview in het kader van de rubriek ‘Flakkee Verbonden’. In deze rubriek komen inwoners van het eiland aan het woord en wordt er ook gekeken waarvoor zij internet gebruiken en een stabiele verbinding belangrijk is. Een klein haakje met onze lopende campagnes en wellicht leuk om te delen met kennissen. De eerste versie kun je hier lezen. Er werd een bezoek gebracht aan de Watersportverenging Herkingen en de jachthaven. Meer interviews met inwoners zullen volgen.

 

 

Couponactie
Voor de inwoners van Dirksland, Herkingen en Melissant hebben wij een interessante actie samen met lokale bakkers én slager opgezet.
De kaart kan tot en met 1 juli 2021 worden ingeleverd. Vul deze kaart volledig in en verzilver hem bij de winkel en ontvang iets lekkers.

 

Inleveren kan bij Bakkerij de Visser of Slagerij van Zuidland in Dirksland, bij Bakkerij Jan  v.d. Ham in Herkingen of bij Bakkerij van Harberden in Melissant.
De eerste paar coupons zijn al ingeleverd!

Vraag van de week: Werken mijn apparaten straks nog wel met glasvezel?
Deze zorg is afgelopen week een aantal keren gedeeld. Men heeft in huis een Ipad, telefoon, laptop, etc. die allemaal werken op wifi. Werkt dat ook met glasvezel? Het antwoord hierop is ‘Ja’.
Het grote verschil tussen het huidige netwerk en met glasvezel, is de toevoer naar de woningen toe. Er wordt met glasvezel een ‘digitale snelweg’ aangelegd en dat is verbetering t.o.v. de huidige ‘zandweg’. In huis is er gewoon een wifinetwerk, waar alle apparaten op aangesloten kunnen worden. Bij de abonnementen is het ook mogelijk om een monteur te regelen die hiervoor de installatie van de apparaten en binnenhuisinstallatie verzorgd.

Tot zover de update van deze week. Als je signalen hoort over de campagne (positief of negatief), dan horen we het graag!

Voor alle vragen of opmerkingen ben ik beschikbaar.

Met vriendelijke groeten,

Marijn Wegman

Ambassadeurscoördinator
Tel: +31 (0) 638613167

Copyright © 2021 Dorpsraad Dirksland