Puzzeltochten van het Streekmuseum

Puzzeltocht: Dirksland

Met haar 10e puzzelboekje vertelt het Streekmuseum GO het verhaal over het oudste dorp van Flakkee: het mooie Dirksland. De puzzeltocht is informatief en fun. Ga stiekem stropen op de Oude Wei, help de Flakkeeënaar die zich in het dialect bij de ziekenhuisbalie meldt en vier een Dirkslandse Koningsdag op de Oranjelaan.

Dirksland bijzonder?

Niet alleen is Dirksland het oudste dorp van Flakkee, het heeft ook het hoogste gebouw, het langste havenkanaal, de grootste muntenschat, een intacte kerkgracht, een eigen ziekenhuis en bleef het droog tijdens de onderwaterzetting in 1944 en de Ramp van 1953. Dirksland heeft zo zijn eigen plek in de eilandgeschiedenis. Wees daarom van harte welkom in Klein Parijs of het Stropdassendurp, de bijnaam voor het dorp.

Voor wie?

De wandelpuzzeltocht is voor zowel de dorps- als eilandbewoners en mensen van de overkant. De puzzeltocht is niet alleen informatief maar ook fun en bewegen! U kunt de twee etappes overigens op verschillende dagen lopen. De adviesleeftijd is vanaf 10 jaar.

Waar verkrijgbaar?

Het mooi vormgegeven boekje is in de museumwinkel en via de webshop van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee verkrijgbaar voor slechts EUR 5,50. Daar zijn ook de andere puzzeltochten van het Streekmuseum GO te vinden. Eveneens twee autopuzzeltochten die je de onbekende plekjes van Goeree-Overflakkee laten zien. Puzzeltochten – Streekmuseum

Het Streekmuseum GO vertelt eilandverhalen, ook in Coronatijd.